Edberg optaget i hingstebog I

Nyhedbrev

Tilmeld dig til Trakehneravlsforbundets nyhedsbrev

Klik her

Taf Sponsorer

Nyttige links til

Stambøger

1994-1999 klik her

2000-2004 klik her

2005-2010 klik her

 

Bøgerne kan også bestilles i en skriftlig version til 300,00 kr. stk.

 

Link til købekontrakt fra Seges her

Link til købekontrakt og vejledning i køb og salg af heste samt ejerskifte bestilling her

Medlemsrabatter klik her

 

 

Klik her og få dit OK kort og støt Trakehner Avlsforbundet i Danmark med 6 ører pr. liter du tanker

Edberg optages i hingstebog I

 

Den blot 7 år gamle dansk avlede trakehner hingst Edberg, har på baggrund af sine sportslige præstationer, netop formået at opfylde kriterierne for endegyldig optagelse i hingstestambog I, i det tyske trakehner forbund. En stor ære for den dansk avlede hingst og dennes danske avlere Bodil og Erik Jørgensen.

 

 

Fem placeringer i S-dressur, med minimum en 1-3 plads, skulle Edberg opnå, for at få mulighed for at komme ind i den eksklusive klub af hingste i hovedstambog I, og dette resultat opnåede Edberg i sidste weekend. Det blev oven i købet til en ret overbevisende kvalifikation. Med sin ejer og Rytter Antje Hell kan den unge hingst fremvise hele fire sejre i S-dressur og en enkelt andenplads, og har hermed til fulde opfyldt kravet, for at komme med i det fornemme selskab. Og så har han tilmed en lang karriere at se frem til. Blot 7 år gammel er han, den store røde hingst, så det må siges ikke alene at være en kraftpræstation for så ung en hingst, allerede at kunne konkurrere med de bedste i S-dressur.

 

Avlet på solidt præstationsblod

 

Edberg, startede sit liv med at hedde Element, og tog sine første bukkespring på markerne hos de mangeårige dedikerede trakehneravlere Bodil og Erik Jørgensen i Herfølge. Erik Jørgensen, er en rigtig hestemand og har fuldstændig styr på avlslinjer og har tilmed studeret de originale stambøger fra det oprindelige hovedstutteri i Trakehenen, da de som ’genopdaget’ krigsudbytte dukkede op efter murens fald. Tillige har han styr på det hoppemateriale han har i sin stald og som han har avlet på i generationer. Det nye føl skulle blive 6. generation efter den oprindelige stamhoppe, som også selv var efter den legendariske Polarstern – hovedbeskeler på netop Trakehenen, en hoppe som familien indkøbte fra Polen fra starten af deres avl i 1960’erne.

 

Erik Jørgensen avlede Element på sin røde HTPR hoppe Elta der er efter Kaiser Wilhelm med Schwadroneur som morfar – tysk avlede hingste, der efter lang tids ophold i Danmark, efterhånden blev danske. Hingstevalget blev den elegante lysebrune tyske avlshingst Connery som var ejet af Tyske Hubertus Poll.

 

Fra Element til Edberg

 

Hen på sensommeren kom Hubertus Poll fra Tyskland på besøg. Poll er en erfaren avler og hingsteholder. Poll er en hyppig gæst på de danske stutterier og har et godt blik for kvalitet og talent, og er samtidig rigtig dygtig til at udvikle og fremstille hestene og ikke mindst at tjene penge på dem. Poll købte Element med hjem som føl til Gestüt Hörem, omdøbte ham til Edberg, og forberedte ham til hingstekåringen i Neumûnster, hvor han blev kåret og efterfølgende solgt på auktionen.

 

Antje Hell og Edberg

 

Køberen af Edberg var Antje Hell fra Wiesbaden. Det blev Edbergs lykketræf, og sandelig også Antje Hells, der har uddannet ham hele vejen til S-dressur, og hingsten har hele vejen levet op til de forventninger, man kunne have til ham. Edberg var bl.a. også med i kampen om UVM i 2014 - faktisk var han reserve for det UVM hold i Verden for 6 års heste. Året 2015, har indtil videre været et særligt fantastisk år for ekvipagen (se bl.a. her). Og Edberg har nu i en alder af blot 7-år opfyldt sit mål, for at komme ind i Hovedstambog I, som kun er for den eksklusive udvalgte skare. Hvilken fremtid kan denne ekvipage ikke have foran sig?

 

Stort tillykke til:

 

•Bodil og Erik Jørgensen for at lave Element

•Hubertus Poll for at give hingsten de bedste muligheder

•og til Antje Hell for at hjælpe Edberg, med at udleve sit store potentiale!

 

Af Tine Lessèl

 

Månedens billede

Koket st. Olav ejer Rebecca Brandorff

Følg os på Facabook

 

 

Sekretariat

 

 

Pia Prom

Nordfeldvej 52B

4780 Stege

 

Tlf: 55813290

pia@trakehner.dk