Dansk succes

Hannover  2015

Dansk succes ved Trakehner Bundesturnier i Hannover.


Danmark var flot repræsenteret ved dette års internationale trakehnerstævne i Hannover den 23-26. juli 2015, med hele 8 ekvipager med deltagelse både individuelt og for hold. Den lille danske delegation af ryttere gjorde sig særdeles positivt bemærket, og klarede sig flot i det internationale selskab.


Flot 2. plads i holdkonkurrencen


Danmark havde med den flotte repræsentation af heste mulighed for at stille med et hold i holdkonkurrencen, hvilket de også gjorde. Holdet som jo traditionelt består af 4 ryttere, hvoraf de tre bedste resultater tæller, blev desværre kraftigt udfordret i sidste øjeblik, idet Malene Carlsens hest Kayla Dyrhave desværre blev skadet og måtte trække sig fra konkurrencen. Det var således op til de tre tilbageværende ryttere på holdet bestående af: Natalie Wulf Brix på Helouis von Hestebjerggaard, Helle Bork Knudsen på Fabiola E og Helle Heegård på Hubba Bubba, at sikre det danske resultat, da der ikke var mulighed for at sortere det dårligste resultat fra. De tre ryttere undlod ikke at levere.


Holdet opnåede en fin 2. plads i holdkonkurrencen for dressur, der foregik i to afdelinger i henholdsvis L3 og L10. Det blev oven i købet så tæt et løb, at holdet kun var 0,7 point fra at indtage 1. pladsen. Det var Helle Bork Knudsen på Fabiola E, som var kraftigt medvirkende til at Danmark blev nr. 2 i holdkonkurrencen.  Ekvipagen vandt første afdeling og blev nummer 5. i anden afdeling.  Natalie Wulf Brix på Helouis von Hestebjerggaard opnåede en 3. plads i anden afdeling i holdkonkurrencen.


God weekend for Hestebjerggaard


Det blev i det hele taget en god weekend for avler Mette Hansen fra Hestebjerggaard, som havde hele 3 heste med til start i flere klasser med Natalie Brix Wulf som rytter på dem alle. Natalie opnåede følgende resultater på følgende heste:


    •   Henna von Hestebjerggaard: 8. plads i RL2, 7. plads i M1, og en 4. plads i DL3   

    •   Helouis von Hestebjerggaard: 3. plads i L10 samt en 9. plads i M11


Der var ingen tvivl om at Natalie Wulf Brix havde en særdeles travl weekend med tre heste til start i mange klasser. Udover de flotte resultater på Helouis von Hestebjerggaard og Henna von Hestebjerggaard, havde hun også den 6-årige Hemmingway von Hestebjerggaard til start i flere klasser og opnåede flotte gangartskarakterer. Natalie har blot haft Hemmingway i ridning i ca. 4 uger og samarbejdet er fortsat nyt, så det kostede desværre lidt fejl og misforståelser. Hemmingway opnåede bl.a. 8.0 i skridt, 7,5 i trav og 7,5 i galop. Hemmingway ejes af silke Fersner.


Øvrige resultater


De danske ekvipager kunne også godt være med i de øvrige individuelle konkurrencer.


Udover de flotte placeringer i holdkonkurrencen, opnåede Helle Bork Knudsen også en 2. plads i RL2.


Kristine Møller på hesten Peguignet opnåede en sejr i DM2 og blev desuden placeret som nummer 3 i DM3. Kristine er til daglig bosiddende i Luxembourg.


Helle Heegård på Hubba Buba opnåede en 6. plads i DL5, og Herle Magdalene Rasmussen en 4. plads på Ib Bandit Fremad i M1.


Det var en gruppe tilfredse ekvipager med værdigheden i behold, der mange oplevelser og erfaringer rigere vendte tilbage til Danmark.  At de danske ekvipager med tydelighed kan gøre sig gældende i det internationale selskab, selvom de til dagligt blot rider distriktsstævner på L-M niveau på de hjemlige baner, er helt tydeligt. Oplevelser som denne kan formodentlig give rytterne ambitionerne til at nå endnu længere, ligesom det forhåbentlig kan bidrage til at endnu flere danske trakehner ekvipager får mod på, at deltage i fremtidige trakehner Bundesturnier afviklinger i det Tyske.


Se den tidligere artikel om stævnet her.

Af Tine LessèlTAF Sponsorer

  • Nyhedbrev
  • Tilmeld dig til Trakehneravlsforbundets nyhedsbrev
  • Klik her

Følg os på Facebook  Sekretariat   Pia Prom

   Nordfeldvej 52B

   4780 Stege


   Tlf: 55813290

   pia@trakehner.dk