Otte Danske ekvipager


Otte Danske ekvipager deltager i Trakehner Bundesturnier 2015


Trakehner Bundesturnier i Hannover er et internationalt stævne med over 400 deltagende ekvipager, som i år inkluderer ikke mindre end otte initiativrige danske trakehner entusiaster. Selvom de blot rider LA og M-klasser på distriktsplan på de hjemlige baner til daglig, drager de til Tyskland, så de kan få både erfaring og store oplevelser med sig hjem, når de deltager i Trakehner Bundesturnier i Hannover i dagene fra den 23-26. juli 2015


Mod på det store udland


Mange ryttere har sikkert tænkt tanken, at selvom man kun rider distriktstævner på LA og M-niveau, kunne det være fedt og en stor oplevelse, at prøve at ride til de internationale stævner.   


Det er lige præcis det, en lille gruppe danske trakehner entusiaster gør, når de i disse dage drager mod Tyskland for at deltage i Trakehner Bundesturnier i Hannover, sammen med end 400 andre tyske og internationale ekvipager.


Otte danske ekvipager til Hannover


En lille gruppe på otte danske initiativrige og entusiastiske trakehner ryttere og deres heste, drager i disse dage mod det store trakehnerstævne i Hannover sammen. Af hensyn til omkostningerne er der organiseret fælles besigtigelse af kredsdyrlægen onsdag den 22. juli, hvorefter heste og ryttere i to hold drager over landegrænsen og mod Hannover. Her venter der rene hestebokse og en summende stemning af oplagte trakehnerheste og deres spændte ejere og ryttere foruden en masse fantastiske oplevelser, som ingen kan tage fra deltagerne upåagtet hvilke placeringer og resultater, de måtte opnå.


De deltagende danske heste og ryttere er:


    •  Helle Bork Knudsen og Fabiola E /Herkules/Fiona/Sponnec

    •  Helle Heegård og Hubba Bubba /Krokant/Herbstfee XVI/Caprimond E.H.

    •  Herle Rasmussen og Ib Bandit Fremad /Kaiser Wilhelm/Inka/Antares

    •  Lennart Lindeberg og Koket Sct. Olav /Connery/Korinta Sct. Olav/Hohenstein E.H.

    •  Malene Carlsen og Kayla Dyrhave /Connery/Kandis Dyrhave/Pridroneur

    •  Natalie Wulff Brix /Hemingway von Hestebjerggaard /Hibiscus/Hedize von

       Hestebjerggaard/Monteverdi

    •  Natalie Wulff Brix /Henna von Hestebjerggaard /Kafelnikov/Hella/Ibicus

    •  Natalie Wulff Brix /Helouis Von Hestebjerggaard /Gribaldi/Helenah de L/Michelangelo


Det bliver nogle travle dage, da stævnet starter allerede torsdag den 23. juli kl. 12.30 og løber helt frem til søndag eftermiddag den 26. juli.


Forskel fra danske stævner


Fordi trakehneren er en så alsidig hest, rummer Trakehner Bundesturnier naturligvis også alsidighed i disciplinerne. Der afvikles således i klasser i både millitary, dressur og spring og på næsten alle niveauer.


Der afvikles i alt 54 forskellige klasser, så det er noget af en logistik opgave, der skal håndteres. I dressur er der klasser i alle sværhedsgrader - lige fra gangartsbedømmelser til Intermediaire. Springkonkurrencerne rummer alt fra stilspringning til S-spring.


I modsætning til i Danmark må man i Tyskland gerne starte 3-års heste. Her rider tre ekvipager på banen ad gangen og følger et let program svarende til LC, hvorefter hesten afsadles og mønstres for dommerne.


I Tyskland læses mange af programmerne i modsætning til i Danmark også op, når der rides, så hvis man ikke er god til at huske programmet, så må man lige lære de tyske gloser, som så kan være til stor hjælp undervejs.


Mange parallelle aktiviteter


Udover at dagene under stævnet bliver lange og travle, er der også mange aktiviteter i gang samtidig. Der er gang i op til 3 dressurbaner, en stor springbane på græs og en parklignende opvarmning med militaryspring ind i mellem – alt sammen benyttes af heste samtidigt.


Heldigvis mødes man overalt af en utrolig hjælpsomhed hos arrangørende, oplyser de, der har deltaget i stævnet tidligere, og det er absolut betryggende, når man er ny på de internationale baner.


Holdkonkurrencer med dansk deltagelse


Ind imellem de individuelle konkurrencer, afvikles der også holdkonkurrencer – og her er Danmark så sandelig også med. Danmark stiller med et hold i L-konkurrencen.


Det bliver utroligt spændende at se, hvordan de danske trakehnere klarer sig mod de tyske hold. Der rides i klasse L-3, svarende til dansk LA3-4 og L-10, svarende til dansk LA6-MB, her rides dog på kandar. Et hold består af 3, maks. 4 ekvipager, der alle skal ride begge programmer.


Det danske hold består af:


    •  Helle Bork Knudsen og Fabiola E /Herkules/Fiona/Sponnec

    •  Helle Heegård og Hubba Bubba /Krokant/Herbstfee XVI/Caprimond E.H.

    •  Malene Carlsen og Kayla Dyrhave /Connery/Kandis Dyrhave/Pridroneur 

    •  Natalie Wulff Brix /Helouis Von Hestebjerggaard /Gribaldi/Helenah de L/Michelangelo


Det er rigtigt opmuntrende, at der i år er flere danske ryttere og heste til start i Hannover. En særdeles positiv udvikling, som også har kunnet spores ved Trakehneravlsforbundet i Danmarks sommerstævner de sidste par år. Det er derfor forhåbningen, at det er starten på en fortsat udvikling, og at der er endnu flere danske trakehner ekvipager, der har mod på at deltage i de kommende år og høste den uvurderlige erfaring og de mange positive oplevelser.


De udsendte ekvipager har lovet at sende små opdateringer og beretninger undervejs og har lovet at der tillige vil blive samlet op på erfaringerne, når de kommer hjem igen til inspiration for de, der kunne fristes til at være med til næste år.Grib chancen


Trakehner-Avlsforbundet Danmark vil gerne opfordre alle med en renstammet trakehner, til at tage opfordringen op og gribe chancen for den fantastiske mulighed det er, at komme ud og snuse til internationale stævner uden for vore egne landegrænser, uden at man behøver at ride de svære klasser eller være professionel.


Rider man blot på almindeligt, gennemsnitligt distriktsniveau i Danmark, kan man sagtens begå sig i det tyske.


I 2014 havde to ekvipager på yngre heste fundet vej til Hannover, og de opnåede begge placeringer, så jo, der står respekt om de danske trakehnere i Tyskland, ikke kun indenfor avlen, men også på det ridemæssige plan.


For de, der samler rangliste point, er der ekstra grund til at være med i Tyskland. Resultaterne fra det tyske trakehnerstævne tæller nemlig som trakehner tævne og dermed dobbelt på ranglisten.


Vil du vide mere, så afvendt vore rytteres beretning, når de er tilbage fra Hannover, og se om det ikke kunne friste dig til at dele en fantastisk sommeroplevelse i udlandet med din hest til næste år.


Af Tine LessèlTAF Sponsorer

Nyhedbrev

Tilmeld dig til Trakehneravlsforbundets nyhedsbrev

Klik her

Følg os på Facebook  Sekretariat   Pia Prom

   Nordfeldvej 52B

   4780 Stege


   Tlf: 55813290

   pia@trakehner.dk