LItvinenko og Anne troensegaard

       

Anne Troensegaard tildeles Schwadroneurs vandrepokal 2014


Anne Troensegaard og Litvinenko Sjæltofte cementerer, at de har fået en drømmestart på en lovende karriere, når de ved trakehner-Avlsforbundets hingstekåring i starten af februar, tildeles Schwadroneurs Vandrepokal på baggrund af ekvipagens suveræne sportslige præstationer i 2014.Et år med suveræne sportslige præstationer


Schwadroneurs vandrepokal er en anerkendelse som tildeles årets bedste danske trakehnerekvipage, og som har skabt opmærksomhed om trakehnerhestens sportslige præstationer i det forgangne år. Præstationerne har imidlertid ikke været svære at få øje på i 2014, ligesom valget af årets modtager af prisen, ligeledes har ligget udvælgelseskomiteen let for. Valget er utvetydigt faldet på Anne Troensegaard og den ekstremt velgående og følsomme 5-årige trakehner vallak Litvinenko Sjæltofte, til dagligt af Anne kaldet ’Lille Kaj’.


Anne Troensegaard, har på den smukke røde vallak, der er efter Imperio efter hoppen Louissianna HTPRE 9928 og med Pidroneur som morfar, nemlig sørget for, at trakehneren har været med helt i front på den sportslige scene i den forgangne sæson 2014, både nationalt og internationalt. Ekvipagen har hermed fået en drømmestart på deres karriere sammen, efter blot - i et enkelt år - at have dannet par.

 

Mødet med ’Lille Kaj


Anne købte i 2013 ’Lille Kaj’ af Kaj Olesen fra Lollands Varmblod - heraf Litvinenkos kælenavn, der er avlet af Kaj Olesens datter og svigersøn, Annette Olesen og Søren Rasmussen. Kaj Olesen, havde på daværende tidspunkt, opgivet sin ambition om at få den lovende hingst kåret.  Litvinenko viste sig nemlig at være klaphingst, og Kaj Olesen ønskede at sælge hesten til en god rytter, der kunne udnytte hestens lovende kapacitet i dressuren, nu Litvinenko ikke havde muligheden for at gå ind i avlen.

 

Anne Troensegaard behøvede ikke den store overtalelse da hun første gang så Litvinenko: ”Jeg var meget begejstret for det ’røde apparat’ allerede da jeg så ham, og endnu mere da jeg fik ham forevist løs. Ydermere var han fantastisk at sidde på. Og Anne fortsætter: ” Jeg viste, der var meget arbejde i ham. Han er trakehner – han er sensitiv og meget stærk, men jeg tænkte, at han skulle have tid, og at det nok skulle blive godt”, siger Anne, om sit første møde med ’Lille Kaj’. Resultatet blev, at hun købte hesten og tog Litvinenko med hjem til stalden ved Faxe. Det skulle snart vise sig, at være en rigtig god beslutning.

 

Resultater der taler for sig selv


Anne Troensegaard og Litvinenko Sjæltofte, har fra første færd fået en komet start på deres samarbejde. De har helt fra starten haft en rigtig god fornemmelse for hinanden, og det har givet bonus. De er gået fra den ene imponerende præstation efter den anden, og parret har været tæt på at være suveræne, flertallet af de gange de har stillet op. Deres første fulde sæson sammen har været mere end en succes og lover godt for fremtiden.


Sæsonen 2014, blev indledt med 3 LA træningsklasser på distriksplan i foråret, som alle blev vundet med 77-82 %. Herefter fulgte 4 kvalifikationsklasser, hvor Litvinenko gik ’super godt ’ og som udover kvalifikation til finale-championaterne i TAF og DRF, også resulterede i at parret sikrede sig en udtagelse til UVM.


Anne og ’Lille Kaj’ deltog efter kvalifikationerne, i Falsterbo Scandinavian Open for 5 års heste. Det blev til at ekvipagen indkasserede en 3. plads med 74,877 % i den indledende runde, og efterfølgende en fornem andenplads i finalen med karakteren 75,679.


UVM-vinder af trøstefinalen


Derefter gik turen til en fantastisk uge ved verdensmesterskaberne for ungheste i Verden. Her sikrede ekvipagen sig en plads i trøstefinalen, som de efterfølgende vandt og opnåede hermed en samlet 14. plads blandt verdens absolut bedste 5-års ungheste!


Det var ellers imod alle odds, fortæller Anne, for Litvinenko var gået i voldsom vækst forud for den vigtige begivenhed: ”Op til UVM var han helt ude af proportioner og kunne ikke galopere. Han var 180 cm bagtil og 170 cm fortil. Havde vi ikke skulle til Verden, så havde den bare stået på skovture i et stykke tid, men det blev kun til variation, i forsøget på at holde ham glad og i arbejde” fortæller Anne. Forudsætningerne for at forberede sig til verdensmesterskaberne, var derfor ikke optimale, men Anne understreger samtidig, at der under alle omstændigheder også skal en vis portion held til, hvis man skal gøre sig gældende blandt verdens absolut bedste. Det ødelagde imidlertid ikke oplevelsen. ”Det var helt surrealistisk at komme til VM og være med i finalen. Det er verdensheste man rider med og man rider imod de dygtigste hollandske og tyske ryttere. Og så tænker man ved sig selv ’ her kommer så Lille Kaj og jeg” siger Anne Troensegaard med åbenlys smil og glæde i stemmen.TAF og DRF championatstitlerne i hus


Ved Trakehner-Avlsforbundets championatsfinale og Eliteskue på Broholm i august, løb ekvipagen suverænt med sejren i 5-års finaleklassen. Til trods for at ’Lille Kaj’ så spøgelser i hjørnerne, kvitterede dommerne med karakteren 8,86 og sejren. Det blev samtidig til dobbelt triumf for Anne, da hun også satte sig solidt på sejren i 4-års finalen, hvor hun red den velfungerende vallak Kipling efter Hofrat med Hohenstein som morfar, opdrættet og ejet af Peter Christensen fra Nakskov. Kipling modtog samtidig årets pris for: ”Mest Talentfulde Hest”, en pris der i øvrigt året før, var tilfaldet ’Lille Kaj’.


Som om det ikke var nok, så tog ekvipagen et 5-års championat mere, inden et særdeles succesfuldt konkurrence år gik på held. Anne og ’Lille Kaj’ sikrede sig sejren i DRFs 5-års champoinat ved JBK Horsehow, i et meget stærkt felt, og indkasserede bl.a. 9,5 i trav, 9 i skridt og 9 i kapacitet. Litvinenko og Anne satte hermed en fed streg under, at ’Lille Kaj’ var Danmarks bedste 5-års dressurhest!


Et uvirkeligt succesfuldt år


Det har været et næsten uvirkeligt succesfuldt år for sygeplejersken fra midtsjælland, der med opbakning fra familie og kæreste for nogle år siden, valgte at opgive sit job og hellige sig det hun elsker, nemlig ridningen. At hun tidligere har deltaget ved VM i Kentucky, tager ikke begejstringen fra hende. ”Hvilket år, kunne man ønske sig mere: TAF championatet, DRF championatet og en finaleplads ved UVM”, siger Anne Troensegaard og slutter med et stort TAK til hendes røde trakehner, der har gjort det hele muligt!”


Et stort tillykke til Anne og Litvinenko Sjæltofte – med ønske om at deres karriere sammen må fortsætte, som den er begyndt!


Af Tine LessèlTAF Sponsorer

Nyhedbrev

Tilmeld dig til Trakehneravlsforbundets nyhedsbrev

Klik her

Følg os på Facebook  Sekretariat   Pia Prom

   Nordfeldvej 52B

   4780 Stege


   Tlf: 55813290

   pia@trakehner.dk