Neumünster 2015


 Danske trakehnere kan - kæmpe succes i Neumünster


Efter 4 helt forrygende dage i Neumünster, må det siges at være en kæmpe succes for de danske trakehnere.


Helium

Reservefløjen gik nemlig til Helium e. Millennium og Hirse e. Induc avlet af Alan Nissen, Skals og ejet af familien Nissen, Skals

En super velgående og smuk hingst med et fantastisk temperament, flot fremvist af Hans Jørgen Hoeck og Ida Hofman-Bang. Helium blev hurtig en publikums darling, da han fra første skridt ude på fast bund om torsdagen, viste en helt imponerende takt, bæring og elasticitet, som han bevarede igennem alle dage i alle 3 gangarter og som gav ham titlen af præmiehingst om lørdagen. Og det kunne man helt bestemt også høre på publikum, som kvitterede med stående klapsalver, da Helium om søndagen blev udnævnt som reservesieger.

Og man kan jo heller ikke lade være med at være lidt stolte over, at den imponerende hingst Millennium er efter Easy Game, som også kommer ud af dansk avl, da han er efter den uforglemmelige Evita XII e. Schwadroneur, avlet af Herdis Toft og Bjarne Nørgaard


E.H. Cadeau

En kæmpe ære var det også at være med til at hædre E.H. Cadeau e. Silvermoon og Cortina R e. Caprimond avlet af Jens Skude, Nakskov og ejet af Gestüt Hörstein, Alzenau. Cadeau fik nemlig den fornemme udnævnelse som Årets hingst – en suveræn flot titel opnået af en dansk avlet hingst, som tilbage i 2001 blev kåret i Neumünster og udnævnt til præmiehingst. Og en fornøjelse at gense den smukke hingst, som på trods af sine 16 år, stadig ser imponerende ud. Man kan tydeligt se, at han er blevet passet godt på hos Gestüt Hörstein igennem de sidste 14 år.


Edberg TSF

Og succesen fortsatte

Vi fik nemlig også lov til at nyde den smukke, røde danske hingst Edberg (oprindelige navn Element) e. Connery og Elta e. Kaiser Wilhelm avlet af Erik Jørgensen, Herfølge og ejet af Antje Hell, Wiesbaden. Edberg blev som føl købt af Hubertus Poll og fremstillet i Neumünster i 2010, hvor han opnåede kåring. På auktionen blev han købt af dressurrytteren Antje Hell, som selv har uddannet Edberg. Og så er Edberg og Antje Hell ellers gået fra succes til succes. Og i en alder af kun 7 år, opnåede han i år i Neumünster den flotte placering som nr. 2 i finalen i Trakehner Dressurpferde-Championat, kun slået af Anabel Balkenhol på Heuberger TSF.

Og derudover blev Antje Hell og Edberg også forgyldt ved gallaaftenen lørdag, da de blev tildelt Goldene Reitabzeichen efter 10 flotte sejre i S-dressur. En imponerende præstation af den sympatiske ekvipage.


Halle Berry

Og danske trakehnere fortsatte og fortsatte

Halle Berry e. Aston Martin og Hermione e. Summertime, avlet og ejet af Lone Andersen og Johnny Sørensen, Haslev opnåede at blive årets hoppe ved elitedagene i august. Derudover blev Halle Berry vinder af endagsprøven med imponerende 8,04 og tillige tildelt avlermedalje i sølv. I forbindelse med elitedagene, blev Halle Berry udtaget til auktion i Neumünster. Og man må sige, at hun kom, så og sejrede. Smukke og velgående Halle Berry, blev nemlig solgt som den suveræn dyreste ridehest – næsten 3 gange så meget som den næstdyreste ridehest. En glæde er det så også, at Halle Berry blev købt af en køber fra Danmark, så vi forhåbentlig får lov til at følge hende i mange år fremover.


Salza

Også årets bedste 2 års hoppe udnævnt i forbindelse med elitedagene, Salza e. Friedensfürst og Samira VII avlet og ejet af Dorthe Sørensen, blev til elitedagene udtaget til auktion i Neumünster. På auktionen i lørdags, blev Salza solgt som den dyreste hoppe. Og igen kan vi glæde os over, at Salza blev købt af en køber i Danmark, så vi forhåbentlig også får lov til at følge hende i mange år fremover.


Zonyx ox

En stor fornøjelse var det også at se, at smukke, sorte Zonyx ox e. Enzo ox og Balihs Treasure ox e. CG Balih El Jam ox avlet af Shadow Oak Arabians, Wheatland og ejet af Signe Kirk Kristiansen, Martofte var inviteret til at give opvisning ved gallashowet lørdag aften.

Zonyx ox og Signe Kirk Kristiansen gav en fantastisk flot opvisning, hvor de viste, hvor velgående og samarbejdsvillig Zonyx ox er. Ekvipagen har allerede imponerende mange flotte resultater og har jo netop vundet guld (og derved er europamestre) ved Europameterskabet i dressur for arabere afholdt i Polen i september.

En fantastisk hingst som jo selvfølgelig er kåret i TAF og som i forbindelse med showet, også blev kåret til Trakehner Verband’s stambog.


Så som en stolt dansk trakehneravler og formand for Trakehneravlsforbundet, kan jeg kun sige tak for nogle fantastiske og som altid hyggelige dage i Neumünster, med vores dygtige og seriøse avlere og ejere af trakehnerheste.

Helle JørgensenTAF Sponsorer

Nyhedbrev

Tilmeld dig til Trakehneravlsforbundets nyhedsbrev

Klik her

Følg os på Facebook  Sekretariat   Pia Prom

   Nordfeldvej 52B

   4780 Stege


   Tlf: 55813290

   pia@trakehner.dk