Rikke Svane & FinkensteinFlotte sejre til Rikke Svane
Den danske trakehnerekvipage Rikke Svane og hendes tyskproducerede avlshingst Finckenstein, vandt i weekenden den 9-11. januar 2015 overbevisende hele to sejre i henholdsvis Grand Prix og Grand Prix Speciale, ved det internationale 3-stjernede dressurstævne ICNN i Drachten, i Holland.


Sejr i Grand Prix


Rikke Svane lagde ud med en sejr i fredagens CDI3* Grand Prix, i et stærkt felt i konkurrence med bl.a. flere af de hollandske topryttere. Ekvipagen red et veldisponeret og nydeligt program på en oplagt Finckenstein . De opnåede et samlet resultat på 71,020 %, hvilket indkasserede dem en velfortjent sejr i klassen.


Andenpladsen blev indtaget af den tyske rytter Carola Koppelmann på hesten Deveraux B, med 70,740 %, mens tyske Ellen Schulten-Baumer på Grosso’s Gentle blev nummer tre med 69,800 %


De øvrige danske ekvipager blev ikke placeret.


Suveræn sejr i Grand Prix Speciale


Lørdag stod programmet på grand Prix Speciale. Igen ydede den danske ekvipage et yderst stabilt og nydeligt program. De vandt i suveræn stil, i overbevisende afstand fra de nærmeste konkurrenter. Mere end et helt procentpoint var der til nærmeste konkurrent. Andenpladsen gik til belgiske Fanny Verliefden på Annarico med en score på 69,922 % med tyske Ellen Schulten-Baumer på Grosso’s Gentle på tredjepladsen. Det var samme placering som de ligeledes fik i fredagens Grand Prix, som Rikke Svane og Finckenstein også vandt.


Succesfuldt samarbejde mellem Rikke og Finckenstein


Rikke Svane indkøbte den uddannede Finckenstein, der er efter Latimer med Kennedy som morfar, fra Tyskland i håbet om at han skulle blive hendes nye dressurstjerne. Og man må sige at Finckenstein har levet op til dette. Lige fra starten af deres samarbejde har ekvipagen haft succes, og de har stødt og roligt udviklet sig og avanceret til de svære niveauer af dressuren, og har gennem årene opnået et fantastisk partnerskab.


2014 den foreløbige kulmination


Rikke Svane og Finckenstein opnåede den foreløbige kulmination på deres samarbejde i 2014. Finckenstein modtog TSF-titlen på baggrund af ekvipagens stabile formkurve og mange flotte resultater i Grand Prix, og udnævnelsen er samtidig en anerkendelse af, at ekvipagen også i Tyskland er blandt de allerbedste trakehnere i sporten.  Så det har været en fornem karriere de to har haft siden begyndelsen af deres samarbejde.


En god start på samarbejdet


Allerede tilbage i 2009, kort tid efter at Rikke Svane og den på daværende tidspunkt 7-årige Finckenstein indledte deres samarbejde, formåede ekvipagen at markere sig særdeles positivt i sporten. De opnåede at blive overlegen dobbelt championatsvinder ved Trakehner Avlsforbundets Championatsfinaler på Broholm, og fik samme efterår en overbevisende debut i Prix St. Georg, der indbragte dem en førsteplads. Sikke en entre!


Rykker teltpælene


Året efter, modtog Finckenstein ikke overraskende sin endelige kåring, med begrundelse i hans flotte sportslige præstationer. Samtidig besluttede Rikke Svane, at rykke teltpælene ned til sin landsmand Fie Skarsø i Luxembourg, for at fortsætte parrets fortsatte uddannelse der.


Resultaterne er ikke udeblevet. 2011 blev et fantastisk år for ekvipagen. Finckenstein blev tillige kåret i varmblodsforbundet i Luxembourg under WBFSH, og begyndte at tilse flere hopper i bedækningssæsonen, foruden at han fortsætte sin sportslige karriere ufortrødent, og det gav travlhed til parret. Ekvipagen fortsatte imidlertid med præmiehøsten og det blev til flere sejre i både middelsvær og svær dressur.


Ekvipagens internationale klasse blev cementeret ved det tyske Trakehner Championat i Hannover samme år, med en andenplads i kvalifikationen og en sejr i finalen med 71,92 %, foran flere af den tyske dressur avlshingste.


Nye højder i karrieren


2012 og 2013 bragte Rikke Svane og Finckenstein talrige sejre og placeringer i Intermediare, Prix st Georg og Grand prix, parret bevægede sig hermed et trin op på sværhedsskalaen – dog altid placeret i den bedste ende af feltet. Til eksempel blev Finckenstein alene i 2012 placeret i samtlige starter, med ikke mindre end 8 sejre, 9 andenpladser og henholdsvis én 3, 4, 6 og 7. plads.


I 2014 fulgte så den foreløbige kulminationen med TSF-titlen Broholm.  Derudover opnåede parret en femte plads samme år i DM i dressur på Broholm. Absolut velfortjent, til den flittige og hårdtarbejdende ekvipage.

 

Det bliver spændende at følge, hvilke nye højder parret kan opnå i det nye år.


Af Tine LessèlTAF Sponsorer

Nyhedbrev

Tilmeld dig til Trakehneravlsforbundets nyhedsbrev

Klik her

Følg os på Facebook  Sekretariat   Pia Prom

   Nordfeldvej 52B

   4780 Stege


   Tlf: 55813290

   pia@trakehner.dk