Stævnet i Ringsted 2015


  Sekretariat   Pia Prom

   Nordfeldvej 52B

   4780 Stege


   Tlf: 55813290

   pia@trakehner.dkFølg os på FacebookTAF SponsorerPræmiehopper i forreste række ved sommerstævnet i Ringsted.


Trakehnernes Sommerstævne den 27. juni i Ringsted, bød på flot ridning. Glædeligt var det, at se, at de højtpræmierede hopper nu er med helt fremme i sporten, og der er så høj kvalitet i de unge heste, og rigtig mange elegante ekvipager, hvor hest og rytter klædte hinanden utroligt godt, med en øjensynlig god fornemmelse for hinanden.


De unge


4-års klassen, som ofte repræsenterer de unge Trakehneres debut i ridesporten, er altid en spændende oplevelse. Den vidner om hvad vi skal forvente os af fremtidens avlsprodukt i sporten, og derfor tiltrækker 4-års klassen sig altid særlig interesse blandt dommere, avlere og publikum.


Klassen blev vundet af den smukke trakehner katalog nr. 16, Illum Landlyst, der fik karakteren 7,98. Illum Landlyst er ejet af Maria Dose Jørgensen, som også red hesten. Det er en iøjnefaldende elegant ekvipage, der bevæger sig utroligt godt hen over jorden.


En tæt nummer to, blev katalog nr. 28, præmiehoppen Lumumba Sjæltofte, der afstamningsmæssigt ikke er helt ukendt og derfor forventeligt ikke har det fra fremmede. Hun er nemlig lillesøster til Anne Troensegaards UVM vallak - Litvinenko Sjæltofte. Lumumba blev redet af Louise Teisner og ekvipagen indkasserede 7,96 point.


Gangartsklassen 5-årige og ældre heste


Gangartsklassen for 5-års og ældre heste, viste netop sin berettigelse som en del af stævnet. Vinderen blev katalog nr. 12, HTR Carezza B. Hoppen er fra 2006, og har været i avlen i det meste af hendes karriere, men nu er det hendes tur til selv at træde frem i rampelyset, og med et flot resultat på 8.00.

Anden placerede blev katalog nr. 29. Latrix Tremhuse med karakteren 7,78.  Latrix var også med i truppen til hesteshowet på Roskilde Dyrskue.

Alle startende heste i klassen opnåede over 7,0, - et særdeles flot resultet.


LC1-LC3


Denne klasse blev ligeledes vundet af den fine avlshoppe, katalog nr. 12 HTR Carezza B med 68,80%. Pomerol og Tina Hansen fulgte tæt efter med 68,2 %

FEI 6-års klassen


I FEI’s 6 års klasse – indledende program – var der desværre kun to startende heste. Vinderen blev katalog nr. 6. Poker Face, og er ud af Kaj Olesens kendte og nu meget udbredte og succesfulde Pelargonie hoppefamilie, der stammer fra hans oprindeligt fra Tyskland indkøbte superhoppe Pillau II. Poker Face er efter Kaiserdom/Camelot, er opdrættet og ejet af Gert Andersen og redet af Susanne Bille Jensen. Ekvipagen opnåede karakteren 7,32.

Den anden deltager i klassen var katalog nr. 35 Hemingway von Hestebjerggaard blev redet af Natalie Wulff Brix. Ekvipagen havde inden stævnet kun haft en enkel uge til at lære hinanden at kende og opnåede til trods herfor et resultat på 6,96. Det lover rigtig godt for deres deltagelse på elitedagene på Allerupgaard ved Odense den 21-23 august, når de kan præstere så flot et resultat efter blot en uges bekendtskab. 


LA-Klasserne


Anne Troensegaard, satte sig elegant på begge La-klasser. I LA4-LA6 red hun katalog nr. 5 Poker König til sejr. Denne hest er opdrættet af Kaj Olesen – igen på hans succesfulde Pelargonie hoppestamme. Ekvipagen præsterede at ride til 69,97 %. Anden placerede blev HTPR O’Hara med Irene de Darko med 66,17 %.


I LA1A-LA3A klassen blev Poker König med en karakter på 71,72 % fortrængt til andenpladsen, men når det var sagt, så tog rytteren det nok knapt så tungt, da det blev Poker Königs staldkammerat katalog nr. 10. Kipling, der blev reddet til sejr. Anne Troensegaard red nemlig begge heste. Kipling og Anne red til hele 77,78 % og blev hermed samlede vindere af klassen.


Denne klasse var uden diskussion stævnets bedste klasse med flere gode præstationer og mange nye gode ryttere. Lige uden for placeringerne var katalog nr. 11. HTPR Hot Lips med sin rytter, Line Kristensen. Ligeledes en meget ny ekvipage, der ikke har kendt hinanden så længe, men som allerede nu har et fint og følsomt samarbejde.


MB0-MB3 klassen


MB0-MB3 klassen blev et rent Hestebjerggaard stutteriopgør. Denne gang var det så katalog nr. 25 HTR Henna von Hestebjerggaard og Natalie Wulff Brix, der trak det længste strå og indkasserede karakteren 66,54 % over nr. 26, HTPR Helouis von Hestebjerggaard.


Positive takter


Sammenfattende var stævnet en positiv oplevelse. Det er en opmuntrende udvikling, at så mange højt præmierede hopper er med og gør det godt i sporten, og at der er kommet mere fokus på netop dette. Med stærke avlslinjer som fx Kaj Olesens Pelargoniestamme, bekræftes det, at den fokuserede præstationsavl giver resultater.

Med den udvikling vi ser for tiden med hoppernes brug i sporten, kan det kun gå den rigtige vej, med avl af trakehnerheste af høj sportslig kvalitet, som kan tiltrække sig opmærksomhed fra selv de bedste ryttere. Et godt eksempel herpå, er Anne Troensegaards store succes med hendes egen indkøbte trakehner Litvinenko Sjæltofte. Deres talrige sejre sidste år, hos TAF og på JBK, deres 10. plads ved UVM sidste år, deres udtagelse til brutto truppen til UVM for 6 års i år, og sejr i 6-års indledende samt deres kvalifikation til Falsterbo Horseshow, som snart løber af staben. Tillige med Annes helt konkrete succes på andre trakehnere til dette års trakehner sommerstævne.

Samtidig er det opmuntrende at se, at så mange nye ryttere har fået øje på vore smukke trakehner heste, at de i stigende antal deltager ved vore stævner, og at vi samtidig oplever bedre og mere seriøs ridning på vore heste. I de fleste klasser til dette stævne lå de laveste karakterer tæt på 65 %, og selvom det naturligvis ikke er alle trakehnere der møder frem til Trakehner-Avlsforbundets sommerstævne – alle er dog velkomne - så er det alligevel altid en fornøjelse at se god ridning på vores dejlige og smukke heste.


Se resultater fra Ringsted her

Se resultater fra Brabrand her


Af Tine Lessél og Tina Piora


Nyhedbrev

Tilmeld dig til Trakehneravlsforbundets nyhedsbrev

Klik her